Šodien mēs gatavojam – franču gaļu. Šis ēdiens ir stingri iesakņojies uz mūsu galdiem un iekarojis miljoniem cilvēku sirdis. Un tas nav nekāds brīnums: sulīga gaļa, maiga sēņu un sīpolu garša, kausēts siers… Kas var būt labāks?
Šajā rakstā es dalīšos ar jums ar mūsu ģimenes recepti franču gaļai.
Sastāvdaļas:
Sastāvdaļas: cūkgaļas karbonāde – 600 g;
sēnes (šampinjoni) – 5 gab;
sīpoli – 2 gab;
tomāti – 1-2 gab;
siers (mocarella) – 160 g;
majonēze – 2 ēd.k;
sāls – pēc garšas;
malti melnie pipari – pēc garšas;
augu eļļa – 1 ēd.k.
Kā pagatavot
Cūkgaļu nomazgā un nosusina ar papīra dvieli, sagriež šķēlēs aptuveni 1,5-2 cm biezumā.
Gaļu apcepiet no abām pusēm, lai tā kļūtu mīkstāka. Sāls un pipari no abām pusēm.
Divus sīpolus sagrieziet plānos riņķīšos, sēnes – plānās šķēlītēs, bet tomātus – ripiņās.
Izsmērējiet karstumizturīgu formu ar plānu augu eļļas kārtiņu un vienmērīgi izklājiet sagatavotos gaļas gabaliņus. Apsmērējiet tos ar plānu majonēzes (vai skābā krējuma/jogurta) kārtiņu. Pēc tam uz virspusē izkārto sasmalcinātus sīpolus un sēnes.
Sīpolus var vispirms apcept augu eļļā un tad likt virsū gaļai, bet man patīk variants ar svaigiem sīpoliem. Un iesaku to likt vairāk, tā garšo labāk.
Ja vēlaties intensīvāku garšu, sēnēm un sīpoliem varat pievienot nedaudz ķiploku.
Cepiet gaļu iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200°C temperatūrā 30 minūtes.
Lasi vēl: Pieredzējušu dārzkopju viltība: kāpēc stādot augļu kokus bedrē jāliek akmens
Cepšanas laiks ir atkarīgs no gaļas biezuma un jūsu cepeškrāsns jaudas.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….
Tevi noteikti interesēs
- Pamēģināju dzīvot kopā ar sievieti pēc ilga vientulības posma — izturēju sešus mēnešusby Rinalds Bergmanis
- 15. septembrī sāksies kaut kas tāds, kas nav noticis 100 gadus: sinoptiķi ir pateikuši, kādiem laikapstākļiem gatavotiesby Sandra Vīgante
- “Un tad pienāk tāds mirklis…”: primadonna Alla Pugačova atklāj, ko par viņu reiz pateicis Maestro Raimonds Paulsby Laura Andersone